PROFILAXIE

Conform zicalei e mai bine sa previi decat sa tratezi, profilaxia reprezinta prevenirea imbolnavirii dentare, dar si prevenirea complicatiilor, in cazul afectiunilor deja existente. Dupa fiecare masa,resturile alimentare ce raman pe dinti si intre dinti duc la formarea si depunerea placilor bacteriene si a tartrului dentar, acestea fovorizand aparitia cariei dentare, a bolilor gingivale si in final pierderea dintilor

Principalele afectiuni dentare, caria si boala parodontala sunt sarace in simptome in stadiile incipiente. Pacientul nu poate observa singur, in timp util, daca apare imbolnavirea dentara sau care este gravitatea afectiunii sale, de aceea sunt foarte importante vizitele regulate la medicul dentist (o data la 6 luni), pentru a putea surprinde si trata din timp diversele afectiuni dentare si pentru a preveni aparitia altora si astfel se imbunatateste sanatatea ducand la o respiratie mai placuta, o estetica deosebita si la o stare de confort a pacientului.

Proceduri care se aplica in cabinet:

1
Detectarea si indepartarea placii bacteriene: detectarea placii dentare se realizeaza cu ajutorul unor substante numite revelatori de placa, care sunt practic niste substante colorate care coloreaza placa dentara prezenta pe dinti;aceasta metoda este benefica pentru dumneavostra deoarece arata zonele unde periajul este efectuat incorect si astfel va ajuta sa corectati periajul acelei zone.

2
Detectarea cariilor incipiente

3
Detartraj si periaj profesional: indepartarea tartrului dentar se realizeaza printr-o igenizare completa cu ajutorul aparatului cu ultrasunete, air flow-ului si periajului profesional.

4
Fluorizare locala si sigilarea santurilor si fosetelor: se realizeaza cu niste geluri cu o concetratie mare de fluor care ajuta la intarirea smaltului dentar, scopul ei fiind cresterea rezistentei dintilor si scaderea riscului aparitiilor cariilor dentare. Sigilarea santurilor si fosetelor este o tratament prin care santurile si foseletele foarte adanci sunt umplute cu un material special, un pic fluid, asemanator celui folosit la obturatiile fizionomica (plomba).

5
Tratamentul hipersensibilitatii dentare: este durerea care apare in prezenta unui stimul (alimente sau lichide reci, acru) si dispare o data cu indepartarea lui sau dupa un tratament de albire; alte cauze ale aparitie ei sunt: retractii gingivale, tartru, anumite procedee stomatologice (slefuiri, periaj dentar), carii, dinti care prezinta abraziuni si alimentatie acida care determina o sensibilitate ridicata a dintilor.