PARODONTOLOGIE

Parodontopatia ( parodontoza cunoscuta si sub numele de “silent killer” ) afecteaza o mare parte din populatie, insa in absenta durerilor este trecuta cu vederea, superficialitatea unui tratament ducand la pierderea dintilor, chiar daca acestia nu prezinta procese carioase.

Ceea ce este de retinut este ca aceasta afectiune , pe termen lung, poate duce la deteriorarea articulatiilor si a anumitor structuri al inimii lucru care in a doua parte a vietii se traduce in complicatii medicale, ca orice afectiune infectioasa cronica. Nu uitati, gura este si ea parte din corp si interactioneaza cu acesta in toate structurile sale.
Aceasta afectiune se poate observa la orice varsta, desi predominant afecteaza oamenii incepand cu varsta de 32-40 de ani, in special sexul masculin.
Din cauza prevalentei mari si a seriozitatii acestei afectiuni clinica noastra acorda atentie speciala parodontopatiei, in acest sens avand o gama larga de tratamente de la cresterea imunitatii, la scaderea numarului de bacterii din cavitatea bucala ( imbunatatind starea de sanatate generala a pacientilor ), pana la tehnici regenerative de ultima generatie care, in esenta, dau timpul inapoi readucand gingia la o dimensiune si stare de sanatate optima redand zambetul pacientului si crescand calitatea vietii acestuia.