ENDODONTIE

Tratamentul endodontic presupune urmatoarele etape :

1
Diagnosticarea corecta a afectiunii - acest lucru presupune realizarea testelor de vitalitate, sensibilitate si efectuarea radiografiilor pentru a se determina din punct de vedere cantitativ si calitativ care este gradul de afectare a nervului, dintelui si al tesutului osos periapical dar si numarul de radacini si anatomia lor pentru a se putea alege un tratament ce vizeaza corect patologia prezenta.

2
Izolarea - actul prin care in urma unor manevre zona interventiei este izolata de fluxul salivar pentru a putea controla umiditatea si sterilitatea zonei in cauza. In functie de situatie aceasta variaza de la rulouri si aspirator pana la diga ( cel mai eficient sistem de izolare ) in functie de manopera efectuata, in cazul endodontiei diga fiind universal folosita.

3
Tratamentul mecanic - este efectuat cu ace endodontice clasice si sistemul Pro Taper de ace nichel-titan ( calitate superioara, mare elasticitate ).

4
Tratamentul medicamentos - consta in paste ultra-moderne de uz endodontic si irigatii cu substante antiseptice speciale al caror scop este sa reduca durerea, inflamatia, sa sterilizeze spatiul endodontic si periapical, dar si sa regenereze tesuturile afectate.